Gościmy

Odwiedza nas 169 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 09 kwiecień 2014 20:12

Pikantne domowe nachosy

Napisała

Macie ochotę na domowe nachosy i to w wersji bardzo szybkiej? Okazuje się, że można je przygotować bardzo szybko i prosto. Wystarczy tortilla i ulubione przyprawy. Ja robiłam z podwójnej porcji :)

Składniki:

  • 2 pszenne tortille
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1/4 łyżeczki wędzonej papryki,
  • 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego,
  • 1/8 łyżeczki mielonej kolendry,
  • odrobina soli i pieprzu (opcjonalnie)

Wykonanie:

Tortille kroimy na 8 trójkątów, każdy z nich na 4 kolejne trójkąty. Oliwę mieszamy z przyprawami. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, za pomocą pędzelka lekko smarujemy trójkąciki oliwą z obu stron. Układamy na blasze, pieczemy przez około 7-10 minut w temp. 180 stopni (z termoobiegiem), aż ładnie się zrumienią. Trzeba pilnować, bo każdy piekarnik jest inny.  Podajemy z sosem pomidorowym. Smacznego:)

Źródło

Czytany 4044 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook