Gościmy

Odwiedza nas 143 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 22 listopad 2011 22:20

Bananowe ciasteczka francuskie

Napisała

Ciasto francuskie jest genialne, wystarczy jakiekolwiek nadzienie i już mamy pyszny smakołyk;) Tym razem postanowiłam sprawdzić jak posmakuje z nadzieniem bananowym:) I oczywiście wyszło świetnie:)

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego 275g
  • 1 banan, no może 1,5 w zależności ile ciastek i jakiej wielkości zrobicie, mi wystarczył jeden

Wykonanie:
Z  ciasta wycinamy radełkiem kwadraty. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem, w środek kładziemy kawałek banana i sklejamy przeciwległe boku.
Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C.  Smacznego:)

Źródło: Własny eksperyment;)

Czytany 2563 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook