Gościmy

Odwiedza nas 526 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 17 kwiecień 2014 20:31

Wiosenne ruloniki

Napisała

Szybka i bardzo smaczna przekąska. Świeże warzywa plus pyszna wędzona szyneczka. Proste, do zrobienia w pięć minut :) Możecie przygotować jako jedną z wielkanocnych przekąsek na stół:)  Polecam. Jeżeli szynka jest z tych suchych, można posmarować ją majonezem, moja była soczysta, więc majonez pominęłam.

Składniki:

  • 10 plastrów szynki
  • 1 duży ogórek wężowy
  • 10 rzodkiewek
  • opakowanie kiełków lucerny (lub innych kiełków) – u mnie rzeżucha
  • opcjonalnie: 10 łyżeczek majonezu

Wykonanie:

Ogórek kroimy w słupki o długości plastra szynki. Rzodkiewki kroimy w podłużne cząstki.

Na plastrze szynki rozkładamy 3-4 słupki ogórka, pokrojoną rzodkiewkę i kiełki. Zwijamy szynkę w zwarty rulonik. Podobnie postępujemy z resztą składników. Ruloniki układamy na talerzu. Przed nałożeniem warzyw, ruloniki można posmarować majonezem. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2312 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook