Gościmy

Odwiedza nas 251 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 11 luty 2013 21:31

Oliwa czosnkowa

Napisała

Postanowiłam sobie zrobić oliwę czosnkową, taką jak dostajemy w prawdziwych włoskich pizzeriach. Idealnie pasuje do pizzy, do crostini, a ja wykorzystywałam ją również jako gotowy i szybki sos do sałatek:)  Nie wiem jak długo można ją przechowywać, ja w miarę szybko zużyłam. Smak i intensywność zmienia się z czasem:) Jest naprawdę pyszna:)

Składniki:

  • 200 ml oliwy
  • 5 ząbków czosku (małych lub średnich)
  • buteleczka lub słoiczek

Wykonanie:

Czosnek przeciskamy do buteleczki (oczywiscie wcześniej sparzonej i wysuszonej) i zalewamy oliwą. Właściwie już na drugi dzień można ją zużywać, a jak wczesniej wspomniałam intensywność zmienia się z każdym dniem, wcale nie na mocniejszą:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 4256 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook