Gościmy

Odwiedza nas 185 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 08 styczeń 2012 20:19

Dufinki

Napisała

Mój kolejny eksperyment ziemniaczany:) Pyszne hmm placuszki? Nie wiem jak to nazwać, w każdym razie z sukcesem zaspokoją tradycyjne ziemniaki jako dodatek do obiadu:) Jako, że za bardzo pokombinowałam z proporcjami, a nie zanotowałam zmian, podam przepis w oryginale, a proporcje sami sobie dostosujecie w zależności od ilości osób, dla których będziecie przygotowywać obiad.

Składniki:

  • 60-70 dag ziemniaków
  • 3 jajka
  • 7-8 łyżek mąki
  • 3 łyżki mleka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy, studzimy, mielimy lub tłuczemy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy łyżeczką i pieczemy na rumiano. Osączamy na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu. Podajemy jako dodatek do mięsa np.

 Źródło

Czytany 2304 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook