Gościmy

Odwiedza nas 184 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 27 sierpień 2012 19:20

Cannelloni z pieczarkami

Napisała

Pomysł na obiad z udziałem makaronu cannelloni. Na pewno trzeba poświęcić troszkę więcej czasu na przygotowanie obiadu, ale raz na jakiś czas można:) Smaczne rureczki z nadzieniem pieczarkowym z sosem beszamelowym.

Składniki:

  • 12 rurek cannelloni (można mniej lub więcej w zależności od wielkości naczynia)
  • 1 kg pieczarek
  • 2 cebule (zastąpiłam czosnkiem)
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • masło do wysmarowania formy

Sos beszamelowy (z tego przepisu)

Wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy na mniejsze części, a następnie w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż będzie szklista. Ja użyłam czosnku, przeciśnięty przez praskę wrzucamy na olej i chwilkę tylko podsmażamy, żeby się nie przypalił. Następnie na patelnię dodajemy obrane i starte na tarce o najgrubszych oczkach pieczarki. Ja po prostu pokroiłam w małe kawałki. Dusimy całość bez jakichkolwiek przypraw do miękkości grzybów i tak długo, aż woda, którą puściły pieczarki odparuje. Dopiero teraz doprawiamy ciepły farsz solą i pieprzem. Wcześniej nie należy solić, bo pieczarki puszczą jeszcze więcej wody.


 Rurki cannelloni obgotowujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty, wyjmujemy na czystą wilgotną ścierkę. Każdą rurkę nadziewamy farszem (najlepiej nadaje się do tego rękaw cukierniczy bez nałożonej końcówki) – ja po prostu łyżeczką nadziewałam. Układamy w formie posmarowanej masłem. Polewamy sosem beszamelowym. Zapiekamy 30 minut w 200 C. Smacznego:)

 

Źródło

 

 

 

 

Czytany 1860 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi
zBLOGowani.pl
// FB
facebook