Ciekawa i aromatyczna zupa pełna warzyw. Pożywna i smaczna, a w dodatku szybka do przygotowania.
Składniki:
- 3 szklanki wywaru warzywnego
- 2 duże ziemniaki
- 2-3 marchewki
- duża cebula (pominęłam)
- brokuł podzielony na różyczki
- 3-4 łodygi selera naciowego - pokrojone w plasterki
- 1-2 łyżeczki curry
- 1/2 puszki kukurydzy
- 150 g mrożonego groszku
- 200 g gęstej śmietany
- serek topiony śmietankowy (100 g)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Do rondla wlewamy wywar, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, seler i curry. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek, gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy śmietanę, pokrojony serek topiony, podgrzewamy, nie gotując, aż serek się stopi. Podajemy z pieczywem lub bez, wg uznania. Smacznego :)