Gościmy

Odwiedza nas 176 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 13 październik 2014 18:07

Zupa curry

Napisała

Ciekawa i aromatyczna zupa pełna warzyw. Pożywna  i smaczna, a w dodatku szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 3 szklanki wywaru warzywnego
  • 2 duże ziemniaki
  • 2-3 marchewki
  • duża cebula (pominęłam)
  • brokuł podzielony na różyczki
  • 3-4 łodygi selera naciowego - pokrojone w plasterki
  • 1-2 łyżeczki curry
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 150 g mrożonego groszku
  • 200 g gęstej śmietany
  • serek topiony śmietankowy (100 g)
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do rondla wlewamy wywar, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, seler i curry. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek, gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy śmietanę, pokrojony serek topiony, podgrzewamy, nie gotując, aż serek się stopi. Podajemy z pieczywem lub bez, wg uznania. Smacznego :)

Źródło

Czytany 3263 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook