Gościmy

Odwiedza nas 451 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 16 luty 2012 23:23

Zupa pieczarkowa

Napisała

Szybka zupa, łatwa i wymagająca zaledwie kilku składników. A,  że miałam akurat pieczarki i mniej chęci na wymagający obiad, to musiało być coś prostego i szybkiego:)

Składniki:

  • Kość na zupę lub kostka wołowa
  • kilka pieczarek
  • susz warzywny/ ja użyłam włoszczyzny nie suszonej;)
  • olej
  • śmietana

Wykonanie:

Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy na małej ilości oleju. Na kości gotujemy wywar razem z włoszczyzną. W przypadku braku kości  to wówczas na kostce. Do wywaru dorzucamy podsmażone pieczarki. Gotujemy, aż włoszczyzna będzie miękka. Doprawiamy do smaku pieprzem, ewentualnie wegetą. Zaprawiamy śmietaną i gotowe. Szybko i smacznie:)

Źródło inspiracji

Czytany 2385 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook