Gościmy

Odwiedza nas 141 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 21 marzec 2013 23:33

Sos tatarski

Napisała

Szybki przepis na uniwersalny (wg tygodnika, w którym go znalazłam) sos tatarski. Zmodyfikowałam odrobinę, pomijając cebule, ale oczywiście podaję przepis zgodnie  oryginałem. Ja już testuję niektóre przepisy, żeby wybrać te najlepsze na święta:)

Składniki:

  • 1 duży ogórek korniszon
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 2 marynowane cebulki perłowe (pominęłam)
  • kawałek papryki marynowanej
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka musztardy
  • 7 łyżek majonezu

Wykonanie:

Ogórka kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki, paprykę i cebulę. Dodajemy roztarty ząbek czosnku, musztardę i majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jajek  na twardo, ewentualnie wędlin itp. Smacznego:)

Źródło: Tygodnik Tina

Czytany 3518 razy
Więcej w tej kategorii: « Sos tzatziki Sos koperkowy »

1 komentarz

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook