Gościmy

Odwiedza nas 422 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 30 marzec 2013 10:47

Jajka nadziewane farszem musztardowym

Napisała

Kolejny farsz do jajek wielkanocnych, który wypróbowałam to farsz musztardowo-czosnkowy. Ciekawy i wyrazisty smak i bardzo szybki do przygotowania. Warto wypróbować.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 1-2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku (dałam 1)
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka, a w białkach wycinamy dekoracyjne brzegi. Wyjęte żółtka ucieramy ze śmietaną i musztardą i posiekanym czosnkiem. Dodajemy szczyptę kurkumy rozpuszczonej w łyżeczce wrzącej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem. Za pomocą szprycy napełniamy farszem połówki białek. Smacznego:)

Źródło inspiracji: Tygodnik „Tina”

Czytany 2443 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook