Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka z truskawkami. Wystarczy mieć w lodówce lub zamrażarce gotowe ciasto francuskie:)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego na maśle (375 g)
- pół słoiczka nutelli
- 100 g truskawek
- cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Stolnicę oprószamy mąką. Wykładamy na nią ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone - wcześniej rozmrażamy). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie kurczy się podczas pieczenia).
Z ciasta wycinamy duże serca, około 8 - 10 cm średnicy, foremką do ciastek. Można po prostu pokroić w kwadraty lub prostokąty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na środek każdego serca nakładamy pełną łyżeczkę nutelli i kilka plasterków truskawki.
Pieczemy w temperaturze 220ºC przez 15 - 17 minut do złotego koloru. Studzimy, oprószamy pudrem i podajemy. Smacznego :)