Gościmy

Odwiedza nas 162 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 26 luty 2018 20:46

Babeczki brownie

Napisała

Szybkie babeczki brownie, mocno czekoladowe, delikatnie wilgotne. Po prostu pyszne. Część zrobiłam w foremce na mini muffinki. Dzięki temu wyszły takie babeczki na jeden kęs. Reszta w standardowym rozmiarze.

Składniki:

  • 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady
  • 100 g masła (pół kostki) + 2 łyżki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 50 g mąki
  • 3 jaja

Wykonanie:

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuszczamy w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie mieszamy. Jedno jajko i dwa żółtka ubijamy mikserem z cukrem. Do masy jajecznej miksujemy przestudzoną czekoladę i mąkę. Przygotowujemy foremkę na mini muffinki i układamy papilotki. Dwa białka ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do masy. Masą napełniamy foremki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, pieczemy 10 minut (malutkie) lub 15 minut (wielkości kruchych babeczek). Wyjmujemy, zostawiamy w papierkach.

Źródło: Internet

Czytany 2021 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook