Gościmy

Odwiedza nas 26 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 07 czerwiec 2018 21:43

Szybkie grzanki z cynamonem

Napisała

Sposób na wykorzystanie wczorajszej bułki, bagietki czy chleba. Szybkie i mięciutkie grzanki :) Można podać z dżemem lub owocami. Poniżej składniki na jedną bułkę, jeśli mamy więcej bułek lub więcej domowników należy zwiększyć proporcje :)

Składniki:

  • wczorajsza bagietka lub bułka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • masło do smażenia

Wykonanie:

Łyżeczkę cukru mieszamy z cynamonem. Jajko myjemy i wbijamy do miski. Dodajemy 4 łyżki mleka i mieszamy, tak by jajko całkowicie się rozbiło i oba składniki się dobrze połączyły. Na patelni rozgrzewamy masło. Bułkę kimy na kroki. Każdą namacamy w rozbitym jajku. Nasączone kromki układamy na rozgrzanej patelni i smażymy po 2 minuty z każdej strony. Gorące oprószamy cukrem z cynamonem. Smacznego :)

Źródło: ”Gotuję , nie marnuję” Wydawnictwo Buchmann

Czytany 527 razy
Więcej w tej kategorii: « Wrapy z szynką i mozzarellą

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi
zBLOGowani.pl
// FB
facebook