Gościmy

Odwiedza nas 220 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 06 marzec 2014 20:12

Sos koperkowy

Napisała

Szybki sosik koperkowy, bardzo smaczny i prosty. Ja go przygotowywałam do moich pierogów gryczanych, z nim smakowały zdecydowanie lepiej:)

Składniki:

  • mały kubek śmietany 22%
  • mały kubek ciepłego, delikatnego bulionu (mięsnego lub warzywnego)
  • sok z cytryny (do smaku)
  • 2-3 liście laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • sól
  • 1 pęczek koperku

Wykonanie:

Śmietanę mieszamy dokładnie z bulionem i dodajemy odrobinę soku z cytryny. Wlewamy do małego garnuszka, Dodajemy przyprawy, posiekany koperek. Na końcu doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Można podawać z ziemniaczkami, mięsem, u mnie z pierogami gryczanymi:)

Źródło: Bazowałam na tym

Czytany 2360 razy
Więcej w tej kategorii: « Sos tatarski Sos "Tysiąca Wysp" »

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook