Koreczki z tortilli to super sprawa, szybkie, proste i jest tyle możliwości na urozmaicone nadzienie. Dziś zaprezentuję tortillę z szynką, serem i sosem tysiąca wysp. Proste i naprawdę smaczne. Świetnie sprawdzają się na spotkaniach towarzyskich jako fajna przekąska. Proporcje możecie zmniejszyć, na 2 osoby spokojnie wystarczy dwie tortille.
Składniki:
- 4 szt. tortilli pszenna
- 4 plastry szynki (lub więcej)
- 4 plastry sera żółtego (duże)
- 4 liście sałaty lodowej
Dodatkowo:
- Sos tysiąca wysp –przepis tutaj
Wykonanie:
Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Placek tortilli smarujemy sosem, następnie układamy liść sałaty, plaster szynki, plaster sera żółtego i całość zwijamy w rulon. Tak samo postępujemy z pozostałymi tortillami. Gotowe tortille wkładamy do lodówki na ok. 3 h. Po tym czasie placki wyjmujemy, kroimy na małe kawałki, w każdy wbijamy wykałaczkę. Smacznego:)