Gościmy

Odwiedza nas 498 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 03 czerwiec 2014 19:14

Francuskie ciasteczka z nutellą i truskawkami

Napisała

Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka z truskawkami. Wystarczy mieć w lodówce lub zamrażarce gotowe ciasto francuskie:)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego na maśle (375 g)
  • pół słoiczka nutelli
  • 100 g truskawek
  • cukier puder do oprószenia 

Wykonanie:

Stolnicę oprószamy mąką. Wykładamy na nią ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone - wcześniej rozmrażamy). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie kurczy się podczas pieczenia).

Z ciasta wycinamy duże serca, około 8 - 10 cm średnicy, foremką do ciastek. Można po prostu pokroić w kwadraty lub prostokąty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na środek każdego serca nakładamy pełną łyżeczkę nutelli i kilka plasterków truskawki.

Pieczemy w temperaturze 220ºC przez 15 - 17 minut do złotego koloru. Studzimy, oprószamy pudrem i podajemy. Smacznego :)

Źródło

Czytany 3084 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook