Gościmy

Odwiedza nas 191 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 21 listopad 2013 20:43

Krem kokosowy z musem brzoskwiniowym

Napisała

Szybki deser z musem brzoskwiniowym. Kokos chyba pasuje do wszystkich owoców:) Miałam pół puszki mleczka i puszkę brzoskwiń, więc pomysł na deser gotowy. Delikatny krem kokosowy przełożony puszystym musem brzoskwiniowym. Poezja:)

Składniki:

  • puszka brzoskwiń w syropie
  • śmietana kremówka 30% - 200ml
  • cukier puder do smaku
  • ½ puszki mleczka kokosowego (u mnie gęste jak masło –jeśli jest płynne lepiej dodać mniej)
  • śmietanfix
  • orzechy siekane do dekoracji

Wykonanie:

Brzoskwinie miksujemy na mus. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy mleczko kokosowe. Jeśli macie gęste dodajecie pół puszki, jeśli płynne należy dodawać stopniowo do smaku. Dodajemy śmietanfix i szybko miksujemy. Do salaterek nakładamy na przemian krem kokosowy (szprycą) i mus brzoskwiniowy. Dekorujemy orzechami. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 2257 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook