Szybki deser z musem brzoskwiniowym. Kokos chyba pasuje do wszystkich owoców:) Miałam pół puszki mleczka i puszkę brzoskwiń, więc pomysł na deser gotowy. Delikatny krem kokosowy przełożony puszystym musem brzoskwiniowym. Poezja:)
Składniki:
- puszka brzoskwiń w syropie
- śmietana kremówka 30% - 200ml
- cukier puder do smaku
- ½ puszki mleczka kokosowego (u mnie gęste jak masło –jeśli jest płynne lepiej dodać mniej)
- śmietanfix
- orzechy siekane do dekoracji
Wykonanie:
Brzoskwinie miksujemy na mus. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy mleczko kokosowe. Jeśli macie gęste dodajecie pół puszki, jeśli płynne należy dodawać stopniowo do smaku. Dodajemy śmietanfix i szybko miksujemy. Do salaterek nakładamy na przemian krem kokosowy (szprycą) i mus brzoskwiniowy. Dekorujemy orzechami. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)