Gościmy

Odwiedza nas 265 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 16 styczeń 2014 19:59

Pasta z kaszy jaglanej

Napisała

Kolejny eksperyment z pastami. Przyznam szczerze, że ta Nam nie za bardzo smakowała. Mimo, że dodatkowo doprawiałam, to jednak była za mało wyrazista, a reszta domowników stwierdziła, że kasza nie pasuje do pieczywa;) Zrobiłam z połowy porcji, proponuję na pierwszy raz je zmniejszyć, żeby sprawdzić czy będzie Nam pasować taki smak. U nas  pasta nie spotkała się z zachwytem, ale kto wie jak będzie u Was:) Trzeba samemu się przekonać, jeśli lubicie eksperymenty;)

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 100 g marchwi
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 200 ml ciepłej wody
  • sól do smaku

Wykonanie:

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Marchew gotujemy do miękkości. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę i podajemy z pieczywem. Ja dodatkowo doprawiałam jeszcze innymi przyprawami, bo dla nas była mało wyrazista, proponuję doprawiać tak, by smakowała:)

Źródło

Czytany 2381 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook