Kolejny eksperyment z pastami. Przyznam szczerze, że ta Nam nie za bardzo smakowała. Mimo, że dodatkowo doprawiałam, to jednak była za mało wyrazista, a reszta domowników stwierdziła, że kasza nie pasuje do pieczywa;) Zrobiłam z połowy porcji, proponuję na pierwszy raz je zmniejszyć, żeby sprawdzić czy będzie Nam pasować taki smak. U nas pasta nie spotkała się z zachwytem, ale kto wie jak będzie u Was:) Trzeba samemu się przekonać, jeśli lubicie eksperymenty;)
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 100 g marchwi
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka bazylii
- 200 ml ciepłej wody
- sól do smaku
Wykonanie:
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Marchew gotujemy do miękkości. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę i podajemy z pieczywem. Ja dodatkowo doprawiałam jeszcze innymi przyprawami, bo dla nas była mało wyrazista, proponuję doprawiać tak, by smakowała:)