Gościmy

Odwiedza nas 122 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 08 luty 2012 23:19

Zrazy drobiowe z masłem czosnkowym i serem camembert

Napisała

Coś pysznego:) Mój kolejny odkryty sposób na kurczaka:) Zawijane piersi ze smakowitym nadzieniem:) Pychota.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • dwie kopiaste łyżki masła
  • 1-2 ząbek czosnku (lub wg upodobań)
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • ser camembert (na pewno nie cały)
  • bułka tarta do obtaczania
  • mąka do obtaczania
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz kolorowy 

Dodatkowo:

  • wykałaczki
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi kurczaka rozdzielamy na dwie, a następnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części, żeby powstały 4 prostokątne cieniutkie plastry filetu. Ubijamy troszkę tłuczkiem do mięsa.
Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy. Teraz natkę pietruszki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko łączymy z masłem. Wkładamy do woreczka, robimy mały wałeczek i chłodzimy w lodówce, ja wstawiłam na krotko do zamrażalnika.
Na każdej piersi układamy plasterek sera camembert i masła czosnkowego. Zrazy zawijamy i spinamy wykałaczkami, żeby nadzienie nam nie wypłynęło w trakcie smażenia.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy zraz obtaczamy w jajku, następnie w mące i na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Źródło

Czytany 3468 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook