Gościmy

Odwiedza nas 226 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 21 styczeń 2014 18:29

Makaron w musie dyniowym

Napisała

Kolejny szybki obiadek z wykorzystaniem dynii i brokułów. Makaron w musie dyniowym z dodatkiem kremowego serka.

 Składniki:

  • 200g makaronu
  • 200g puree dyniowego lub 300g dyni (u mnie mrożonej)
  • 100g  serka ricotta
  • sól/pieprz
  • cynamon (pominęłam)
  • chilli
  • kilka różyczek brokułów (ugotowanych np. na parze)

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Jeśli nie mamy gotowego puree, dynię obieramy kroimy na małe kawałki, wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i mieszamy do całkowitego rozmięknięcia się dyni. Dodajemy ricottę doprawiamy. Chwilę mieszamy na małym ogniu. Na patelnię dorzucamy makaron i gotowane brokuły. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2231 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook