Gościmy

Odwiedza nas 103 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 04 styczeń 2014 13:55

Makaron z kurczakiem i selerem naciowym

Napisała

Znalazłam fajny przepis na makaron z selerem naciowym, który ostatnio często u mnie gości:) Dosyć zmodyfikowałam, więc podam moje proporcje. Szybki i smaczny obiad.

Składniki:

  • pierś z kurczaka 300 g
  • papryka zielona 1 szt. (100 g) (u mnie żółta)
  • seler naciowy (2-3 łodygi)
  • ½ szklanki bulionu
  • olej 10 g
  • sól, zielony pieprz w ziarnach

Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki. Paprykę kroimy w dużą kostkę, a seler naciowy w plasterki. Rozgrzewamy olej w woku lub na patelni. Szybko obsmażamy mięso.

Zmniejszamy ogień pod wokiem, dorzucamy paprykę i seler naciowy. Zalewamy całość bulionem, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 -15 min, aż do odparowania nadmiaru płynów. W razie konieczności solimy do smaku. Ja dodałam jeszcze łyżkę śmietany. Smacznego:)

Źródło

Czytany 5020 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook