Gościmy

Odwiedza nas 250 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 12 luty 2012 19:30

Świderki z brukselką

Napisała

Kolejna propozycja z brukselką, tym razem makaronowa, czyli znów obiad na szybko:) Proporcje dostosowałam do siebie i podaję własne.

Składniki:

  • 200g brukselki lub 1/2 opakowania mrożonej
  • 200g makaronu świderki
  • 1/2 puszki pomidorów pelati (pomidorów bez skórki)
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • do smaku cukier, sól, pieprz, bazylia
  • parmezan do posypania

Wykonanie:

Brukselkę obieramy i gotujemy do miękkości dodając pod koniec gotowania łyżeczkę cukru. W między czasie przygotowujemy sos: rozgnieciony czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, zioła, solimy do smaku i gotujemy przez 5 minut ciągle mieszając. Makaron gotujemy al dente. Odcedzone brukselki kroimy wzdłuż na połówki, dodajemy do sosu pomidorowego i razem gotujemy przez ok. 5 minut. Na ugotowany makaron wykładamy sos z brukselkami. Podajemy posypany parmezanem.

Źródło

Czytany 2847 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook