Gościmy

Odwiedza nas 169 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 09 czerwiec 2014 19:08

Pesto z rukoli

Napisała

Do roladek cannelloni z kalafiora możemy podać pesto z rukoli. Pesto przygotowuje się bardzo szybko, po prostu miksuje się wszystkie składniki. Jeżeli nie zużyjemy całego, można przechowywać w lodówce do kilku dniu w słoiczku, na wierzchu polane oliwą.

Składniki:

  • 50g rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 10g płatków z migdałów
  • 2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Miksujemy rukolę, czosnek, uprażone płatki migdałów oraz oliwę. Prościej chyba nie można ;) Podajemy z kalafiorowym cannelloni lub innym dowolnym makaronem. Takie pesto świetnie nadaje się też do grzanek czy sałatekJ Smacznego :)

Źródło

Czytany 3741 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook