Coś dla miłośników białej czekolady. Ja po pierwszym kęsie przypomniałam sobie, że to jednak nie jest moja ulubiona czekolada, jest dla mnie zdecydowanie za słodka:) Jako dodatek do kremów tak, ale sama już nie:) Polecam głównie amatorom białej czekolady:) Wizualnie wyglądają super, proste do przygotowania i szybkie:)
Składniki:
- 1 listek wafla tortowego
- 2 tabliczki białej czekolady
- 100 g żurawiny
- migdały, akurat nie miałam, więc użyłam kandyzowanego ananasa kolorowego, mogą być dowolne bakalie
Wykonanie:
Formę o rozmiarach np. 17 cm x 17 cm wyściełamy folią przezroczystą. Na dnie formy kładziemy jeden listek wafli. Ja miałam inne wymiary blaszki, więc dostosowałam mój wafel do niej, przycinając odpowiednio boki:) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej bakalie tj. ananasy, orzechy itp. Masę z bakaliami rozsmarowujemy na waflu. Wierzch posypujemy żurawiną. Wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. Kroimy lub łamiemy na części. Smacznego:)