Gościmy

Odwiedza nas 595 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

piątek, 15 listopad 2013 19:34

Ciasteczka francuskie z brzoskwinią

Napisała

Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwinią. Ja miałam świeżą brzoskwinię, ale może być również z syropu. Moja brzoskwinia była tak kwaśna, że musiałam jeszcze dodatkowo posypać cukrem:) Troszkę przypiekłam, bo się zagapiłam, ale i tak były smaczne:)

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego (275g)
  • brzoskwinia (u mnie 1 szt)
  • rozmącone żółtko
  • cukier

Wykonanie:

Płat ciasta francuskiego dzielimy radełkiem na kwadraty/prostokąty. Brzoskwinię obieramy i kroimy na 2 połówki, każdą połówkę kroimy na bardzo cieniutkie plasterki. Na środku każdego kwadratu kładziemy po trzy plasterki brzoskwini. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 2922 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook