Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwinią. Ja miałam świeżą brzoskwinię, ale może być również z syropu. Moja brzoskwinia była tak kwaśna, że musiałam jeszcze dodatkowo posypać cukrem:) Troszkę przypiekłam, bo się zagapiłam, ale i tak były smaczne:)
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego (275g)
- brzoskwinia (u mnie 1 szt)
- rozmącone żółtko
- cukier
Wykonanie:
Płat ciasta francuskiego dzielimy radełkiem na kwadraty/prostokąty. Brzoskwinię obieramy i kroimy na 2 połówki, każdą połówkę kroimy na bardzo cieniutkie plasterki. Na środku każdego kwadratu kładziemy po trzy plasterki brzoskwini. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)