Gościmy

Odwiedza nas 181 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 17 lipiec 2012 22:47

Francuskie rogaliki z toffi

Napisała

Kolejna szybka propozycja na słodkości z ciasta francuskiego:) Zostało mi troszkę masy krówkowej, więc wykorzystałam ją do mini rogalików francuskich:)

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego 275g
  • masa krówkowa (dulce de leche, kajmak itp.) – u mnie pół puszki, takiej twardej, która da się kroić, nie może być płynna

Wykonanie:

Z ciasta wycinamy radełkiem trójkąty. Na szerszym brzegu kładziemy łyżeczkę masy krówkowej i zawijamy rogalik. Smarujemy jajkiem lub mlekiem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Smacznego:)

Źródło: Własny eksperyment;)

Czytany 5146 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook