Gościmy

Odwiedza nas 293 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 31 grudzień 2013 10:42

Pasta z bobu

Napisała

W ramach przekąsek sylwestrowych można przygotować również różne pasty i podawać np. z krakersami. Proponuję na przykład zieloną pastę z bobu z czosnkiem i koperkiem. Prezentuje się ciekawie, zdecydowanie polecam wielbicielom bobu, bo jego smak dominuje. Ja robiłam z połowy poniższych porcji.

Składniki:

ilość porcji: 20 

  • 400 g ugotowanego na miękko bobu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka świeżej, posiekanej bazylii
  • 2 ząbki czosnku wyduszonego praską
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Bób najpierw ugotowałam i obrałam ze skórki. Wszystkie składniki mieszamy i miksujemy. Pastę przechowjemy w lodówce, w nakrytym naczyniu, aby nie obsychała. Możemy podawać z krakersami lub z pieczywem. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2330 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook