Gościmy

Odwiedza nas 208 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 14 kwiecień 2013 12:37

Polędwiczki po prowansalsku

Napisała

Pyszne, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach mięsko. Polędwiczki w aromatycznym sosie śmietanowym naprawdę wyśmienite. Zdecydowanie polecam.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 marchewki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • olej
  • 200ml śmietany 16-18 %

Wykonanie: 

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso przez około 5 minut z obu stron, dodajemy marchewki pokrojone w cienkie plasterki.

Mięso oprószamy przyprawami. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy do mięsa. Dusimy wszystko razem pod przykryciem przez około 10 minut, może ciut dłużej, od czasu do czasu mieszając. Smacznego!

Źródło

Czytany 3497 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook