Pyszna mrożona kawa o migdałowym aromacie:) Dla ochłody w ciepłe i upalne dni:) Poniższe proporcje są dla jednej osoby, ja robiłam podwójną porcję:)

Składniki:
(na 1 porcje)
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
 - 4 kostki lodu
 - 150 ml mleka
 - 2 łyżki syropu/likieru Amaretto
 - lub kropelka olejku migdałowego do ciasta
 - 2 kostki cukru
 - płatki migdałowe do przystrojenia
 

Wykonanie:
Do blendera z funkcją kruszenia lodu dodajemy wszystkie składniki (oprócz płatków migdałów) i dokładnie miksujemy. Wlewamy do szklanki i dekorujemy płatkami migdałów. Smacznego:)
 
     
                
                
                
                
                
            
            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            
                
                
                
                
                            