Gościmy

Odwiedza nas 593 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

poniedziałek, 23 styczeń 2012 21:56

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Napisała

Robię ją od tak dawna, za każdym razem ze składników, jakie akurat mam (poza dwoma głównymi, bez których, by jej nie było), że już nie pamiętam oryginalnego przepisu:) Podaję składniki i proporcje z ostatnio zrobionej:)

Składniki:

Dla 2 osób

  • 100g ryżu (użyłam w woreczku)
  • tuńczyk w zalewie własnej (użyłam ½ puszki)
  • kukurydza, ½ puszki
  • ogórek konserwowy lub kiszony/ cukinia marynowana w occie – użyłam 2 ogórki i pół słoiczka cukini
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • musztarda
  • sól/pieprz

Wykonanie:

Ryż gotujemy i studzimy. Jajka, ogórki, cukinie kroimy w kosteczkę. Do miski wrzucamy przestudzony ryż, pokrojone składniki, kukurydzę, tuńczyka i dodajemy majonez (tyle, by ładnie się składniki połączyły, ale nie przesadzajmy z ilością) i doprawiamy do smaku, solą i pieprzem. Smacznego:)

Czytany 2899 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook