Gościmy

Odwiedza nas 234 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

piątek, 11 listopad 2011 01:06

Ciastka francuskie z cukrem

Napisała

Najprostsze ciasteczka wykonane z francuskiego ciasta. Są proste i  pyszne. Jak chodzi za mną coś słodkiego, a czasu brak na wypieki wtedy sięgam po ciasto francuskie:) Staram się mieć je zawsze w zamrażalniku. Tak na czarną godzinę;)

Składniki:

  • płaty ciasta francuskiego
  • rozmącone żółtko
  • gruby cukier

Wykonanie:

Z płatów ciasta wycinamy radełkiem dowolne kształty, poduszeczki, trójkąciki itp. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy grubym cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Krótka chwila,  a już mamy pełne miseczki kruchych ciasteczek:) Smacznego:)

P.S. Kilka zrobiłam z czekoladą;)

Źródło

Czytany 2508 razy
Więcej w tej kategorii: Ciastka francuskie z truskawkami »

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook