Gościmy

Odwiedza nas 272 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 03 grudzień 2011 01:07

Francuskie rogaliki z budyniem

Napisała

 Znów naszło mnie na coś słodkiego, zatem znów coś francuskiego;) Tym razem zrobiłam rogaliki z budyniem

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego 275g
  • 1 opakowanie budyniu o ulubionym smaku (można też samemu zrobić, u mnie to zależy od ilości czasu)

Wykonanie:
Ugotować budyń wg instrukcji lub zrobić własny:) Z ciasta wycinamy radełkiem trójkąty. Na szerszym brzegu kładziemy łyżeczkę nadzienia budyniowego i zawijamy rogalik. Można posmarować żółtkiem i posypać cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Smacznego:)

Źródło: Własny eksperyment;)

Czytany 3255 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook