Czekoladki były przeznaczone dla smakoszy małoletnich, więc nie mogłam za bardzo kombinować ze smakami, bo „najlepsza czekoladka jest po prostu czekoladowa”;) Wszelkie smaki i nadzienia są niemile widziane;) Poza ciekawymi kształtami, postanowiłam więc urozmaicić czekoladki w chrupiące płatki czekoladowe i kolorowe cukiereczki:)
Składniki:
- 200g czekolady mlecznej
- czekoladowe kuleczki (płatki)
- kolorowa posypka
- foremka na czekoladki
Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przelewamy do wybranej foremki do połowy wysokości, wkładamy po 2-3 kuleczki płatków, w zależności od wielkości foremki, zalewamy resztą czekolady i posypujemy kolorowymi cukierkami. Następnie wstawiamy do lodówki. Jak zastygnie wyciągamy z foremek. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)