Gościmy

Odwiedza nas 184 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 30 maj 2018 22:13

Kotleciki z młodej kapusty

Napisała

Pyszne i delikatne kotleciki z młodej kapusty. Właściwie całkowicie kapuściany obiad mi wyszedł, bo z reszty kapusty z robiłam jeszcze duszoną młodą kapustkę :) Bardzo mi przypadły do gustu, pyszne są też z jogurtowym sosem czosnkowym.

Składniki

  • 0,25 kg młodej kapusty
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 10-12 dag startego sera żółtego
  • majeranek
  • sól pieprz

Wykonanie:

Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do misy. Do pojemnika wbijamy 2 jajka dodajemy śmietanę oraz mąkę i miksujemy. Dokładamy starty ser i wstępnie doprawiamy. Miksujemy i jeśli trzeba jeszcze doprawiamy. Gotową masę wlewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju na ładny mocny złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Źródło

Czytany 2365 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook