Gościmy

Odwiedza nas 230 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

czwartek, 19 czerwiec 2014 17:41

Cytrynowy dorsz z pietruszką i czosnkiem

Napisała

Robiłam kiedyś tym sposobem łososia, tym razem postanowiłam sprawdzić dorsza :) Pyszna delikatna rybka. Prosto, szybko i lekko, do tego surówka lub sałatka i gotowe. Taka ryba sprawdzi się na obiad bądź kolację.

 Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • 1 cytryna
  • 1 - 2 drobniutko posiekany ząbki czosnku
  • świeża pietruszka
  • przyprawa do ryb
  • pieprz (najlepiej świeżo mielony)

Wykonanie:

Rybę z obu stron nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawami (pieprz, przyprawa do ryb), posiekaną pietruszką, kładziemy na folii aluminiowej, polewamy oliwą. Układamy plastry cytryny na wierzchu ryby. Szczelnie zamykamy, obwiązujemy sznurkiem dość sztywno – ja po prostu zawinęłam. Pieczemy 180 stopni (termoobieg) ok. 25 min. Podajemy z surówką. Smacznego:)

Źródło

Czytany 2970 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook