Gościmy

Odwiedza nas 323 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 14 sierpień 2012 20:46

Prosta salsa pomidorowa z miętą

Napisała

Bardzo prosty dodatek np. do placuszków z cukinii, albo podana na podpieczonej świeżej bagietce:) Pychota:)

Składniki:

  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ½ łyżeczki octu balsamicznego
  • kilka listków świeżej mięty
  • sól/pieprz

Wykonanie:

Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, bez pestek. Wtedy jest mniej wodniste, a gniazdo z pestkami, możemy wykorzystać do sosu pomidorowego czy innej sałatki. Jeżeli nie przeszkadza Wam taka bardziej wodnista salsa, można skroić pomidory z pestkamiJ Do pomidorów dodajemy oliwę, ocet, posiekaną miętę i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Salsa jest gotowa do podania. Smacznego:)

Źródło: Program telewizyjny „Rewolucja na talerzu”

Czytany 3196 razy
Więcej w tej kategorii: « Sos winegret Sos beszamelowy »

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook