Gościmy

Odwiedza nas 250 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

niedziela, 20 marzec 2016 22:36

Jajka faszerowane szynką

Napisała

Jak co roku rozmyślam, jaki tym razem przygotować farsz do jajek;) Tym razem wypróbowałam jajka z szynką.  Oczywiście cały smak zależy od wybranej szynki, polecam dobrze uwędzoną :) Jajka są bardzo smaczne i aromatyczne, z pewnością będą się ładnie prezentować na wielkanocnym stole :)

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4-5 plasterków dobrej, aromatycznej szynki  
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Jajka przecinamy na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, pokrojoną w drobniutka kostkę szynką oraz  pieprzem.  Nie trzeba dodawać już soli, szynka jest wystarczająco słona. Ja zmiksowałam cały farsz na gładki krem blenderem i przy pomocy szprycy nakładałam do połówek jajek. Udekorowałam drobno pokrojona szynką i kiełkami brokułów :) Smacznego :)

Źródło

Czytany 2580 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook