Gościmy

Odwiedza nas 109 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 24 marzec 2018 19:06

Jajka z chrzanem

Napisała

Kolejne proste i szybkie w przygotowaniu jajka nadziewane. Wyraziste chrzanowe nadzienie. Nam przypadły do gustu.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek do dekoracji
  • sól pieprz, biały pieprz, słodka papryka
  • musztarda do smaku

Wykonanie:

Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy ostrożnie łyżeczką żółtka. Ucieramy je widelcem, mieszamy z majonezem, chrzanem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Białka wypełniamy farszem. Układamy ba półmisku i dekorujemy gałązkami koperku. Smacznego :)

Źródło: „Polska Wielkanoc”, Wydawnictwo Olesiejuk

Czytany 1819 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook