Szybka, prosta i zaledwie kilkuskładnikowa sałatka z fetą. Miałam tylko zieloną sałatę, z czerwoną wizualnie prezentowałaby się lepiej. Pominęłam cebulę, a zamiast niej do sosu dodałam czosnek. Przepis jednak podaję w oryginale:)
Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 sałata strzępiasta zielona
- 1 sałata strzępiasta czerwona
- 1 ogórek sałatkowy (ja jeszcze dorzuciłam cukinię)
- 1 cebula (pominęłam)
- 1 kostka sera feta (dałam 1/2)
- 1 pęczek koperku posiekany
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Majonez łączymy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem 9ja dodałam ząbek czosnku). Sałaty oczyszczamy i rwiemy na małe części, ogórek i cebulę kroimy w półplasterki. Ser kroimy w grubą kostkę i każdą obtaczamy w koperku. Sałatę z cebulą i ogórkiem łączymy z sosem majonezowym. Podajemy udekorowaną kostkami sera feta. Smacznego:)