Pyszny i szybki deser. Delikatny serek mascarpone z wiśniami. Zrobiłam z połowy porcji, gdyż akurat tyle składników posiadałam, spokojnie wystarczyło na trzy niewielkie porcje (w sam raz).
Składniki:
- 250 g serka mascarpne
- 250 ml śmietany 30%
- 4 łyżki cukru pudru
- cukier waniliowy
- 1 puszka frużeliny wiśniowej (użyłam drylowanych wisienek)
- orzechy, czekolada
Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zanurzamy w niej orzechy i układamy na folii aluminiowej, by zastygła czekolada. Ja użyłam kilka kostek czekolady, gdyż jak wspomniałam robiłam tylko trzy desery, wiec dużo nie potrzebowałam. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Delikatne mieszamy ją z serkiem mascarpone. Gotowy krem nakładamy do pucharków, polewamy wiśniami , na wierzchu układamy orzechy w czekoladzie. Smacznego:)