Kolejna propozycja na pastę jajeczną, z pieczarkami i rzodkiewką, zastanawiałam się czy będą do siebie pasować. Zaryzykowałam i wyszło ok:)

Składniki:
- 2 jajka
- 150 g pieczarek
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżeczki klarowanego masła
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Pieczarki obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, dodajemy pieczarki i smażymy, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestudzenia. Rzodkiewki kroimy drobno lub ścieramy na tarce. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę sól, pieprz, zioła i mieszamy na jednolitą masę. Smacznego:)


Źródło: Eksperyment własny:)
 
      
                 
                 
                 
                 
                 
             
             
                
                
                
                
                             
                
                
                
                
                             
                
                
                
                
                             
                
                
                
                
                             
                
                
                
                
                            