Gościmy

Odwiedza nas 426 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 21 styczeń 2012 17:46

Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej

Napisała

Uwielbiam placki ziemniaczane, więc jak zobaczyłam tą ciekawą panierkę dla kotletów schabowych to od razy wypróbowałam:) Pychota. Chrupiąca ziemniaczana skórka, a środku mięsko:) Dla mnie rewelacja:)

Składniki na 2 porcje:

  • 2 kotlety schabowe
  • ok. 2 dużych ziemniaków
  • jajko
  • mąka pszenna
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Natkę pietruszki myjemy, suszymy i szatkujemy. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na tarce o średnich oczkach. Odciskamy dokładnie sok i mieszamy z pietruszką. Doprawiamy solą. Kotlety panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i ziemniakach. Ziemniaki rozkładamy na mięsie i dociskamy. Nie odpadnie:) Choć się tego obawiałam:) Ale robiłam je już dwa razy i za każdym razem wyszły super:) Smażymy na średnim ogniu z każdej strony, do zarumienienia. Smacznego:)

Źródło

Czytany 5228 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook