Gościmy

Odwiedza nas 514 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

sobota, 11 luty 2012 18:50

Kotlet schabowy w migdałowej panierce

Napisała

Bardzo lubię eksperymentować z panierkami, dlatego chętnie wypróbowałam migdały do panierowania kotletów schabowych. Fajny efekt, chrupiące migdały, a w środku równie chrupiący kotlecik schabowy:)

Składniki na 4 porcje:

  • 4 kotlety schabowe
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • Składniki na panierkę:
  • mąka,
  • 2 jajka (użyłam jedno)
  • 200g migdałów bez skórki drobno pokrojonych (mogą być również migdały w płatkach) –  zużyłam mniej

Wykonanie:

Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. A teraz panierujemy. Obtaczamy nasze kotlety w mace, potem w jajku, a potem w migdałach. I smażymy na rumiany kolor:) Szybko i smacznie, a efekt wizualny też ciekawy. Moje wyglądały jak jakaś mozaika:) Polecam do wypróbowania:) Smacznego:)

Źródło

Czytany 3460 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook