Bardzo lubię eksperymentować z panierkami, dlatego chętnie wypróbowałam migdały do panierowania kotletów schabowych. Fajny efekt, chrupiące migdały, a w środku równie chrupiący kotlecik schabowy:)
Składniki na 4 porcje:
- 4 kotlety schabowe
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- Składniki na panierkę:
- mąka,
- 2 jajka (użyłam jedno)
- 200g migdałów bez skórki drobno pokrojonych (mogą być również migdały w płatkach) – zużyłam mniej
Wykonanie:
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. A teraz panierujemy. Obtaczamy nasze kotlety w mace, potem w jajku, a potem w migdałach. I smażymy na rumiany kolor:) Szybko i smacznie, a efekt wizualny też ciekawy. Moje wyglądały jak jakaś mozaika:) Polecam do wypróbowania:) Smacznego:)