Szybki przepis na uniwersalny (wg tygodnika, w którym go znalazłam) sos tatarski. Zmodyfikowałam odrobinę, pomijając cebule, ale oczywiście podaję przepis zgodnie oryginałem. Ja już testuję niektóre przepisy, żeby wybrać te najlepsze na święta:)
Składniki:
- 1 duży ogórek korniszon
- 5 marynowanych pieczarek
- 2 marynowane cebulki perłowe (pominęłam)
- kawałek papryki marynowanej
- 1 ząbek czosnku
- pieprz, sól
- 1 łyżka musztardy
- 7 łyżek majonezu
Wykonanie:
Ogórka kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki, paprykę i cebulę. Dodajemy roztarty ząbek czosnku, musztardę i majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jajek na twardo, ewentualnie wędlin itp. Smacznego:)
Źródło: Tygodnik Tina