Gościmy

Odwiedza nas 516 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

piątek, 24 lipiec 2015 21:49

Lekki dip musztardowy na bazie jogurtu

Napisała

Kolejny dip do wypróbowania :) Ten jest idealny do białych mięs, wędlin, ryb i warzyw. Ja go zrobiłam tylko do warzyw, ale warto wiedzieć, że pasuje też do innych przysmaków :) Dip jest lekki i mocno aromatyczny :) Bardzo smaczny :)

Składniki:

  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 50 g jogurtu greckiego 
  • 2 łyżki musztardy dijońskiej
  • 1 łyżka miodu
  • sól, świeżo zmielony pieprz 

Wykonanie:

Miód mieszamy z musztardą a następnie dokładnie z jogurtami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do warzyw i nie tylko :) Smacznego :)

 

Źródło

Czytany 2697 razy
Więcej w tej kategorii: « Dip z sera pleśniowego

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook