Gościmy

Odwiedza nas 619 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

środa, 09 kwiecień 2014 20:22

Sos pomidorowy do nachosów

Napisała

Pyszny sos idealny do nachosów zwłaszcza domowych, ale oczywiście nie tylko. Pasuje do krakersów, koreczków, czy do chrupiących świeżych warzyw:)

Składniki:

  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • pół małej cebuli (pominęłam)
  • 1 czerwona papryczka chili (można dać w proszku)
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Cebulę, chili i czosnek blendujemy na gładką pastę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy pastę przez 3-4 minuty. Wlewamy przecier, smażymy dalej na małym ogniu przez 5 minut. Dodajemy oregano, ocet, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podgrzewamy 2-3 minuty. Sos przekładamy do miseczki i odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy np. z nachosami. Smacznego :)

Źródło

 

Czytany 4698 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook