Macie ochotę na domowe nachosy i to w wersji bardzo szybkiej? Okazuje się, że można je przygotować bardzo szybko i prosto. Wystarczy tortilla i ulubione przyprawy. Ja robiłam z podwójnej porcji :)
Składniki:
- 2 pszenne tortille
- 2 łyżki oliwy,
- 1/4 łyżeczki wędzonej papryki,
- 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego,
- 1/8 łyżeczki mielonej kolendry,
- odrobina soli i pieprzu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Tortille kroimy na 8 trójkątów, każdy z nich na 4 kolejne trójkąty. Oliwę mieszamy z przyprawami. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, za pomocą pędzelka lekko smarujemy trójkąciki oliwą z obu stron. Układamy na blasze, pieczemy przez około 7-10 minut w temp. 180 stopni (z termoobiegiem), aż ładnie się zrumienią. Trzeba pilnować, bo każdy piekarnik jest inny. Podajemy z sosem pomidorowym. Smacznego:)