Jeśli planujecie dziś ostatkową imprezę proponuję szybkie przekąski z tortilli z szynką, szpinakiem i bazyliowym pesto. Przygotowuje się je bardzo szybko, a nadzienie oczywiście można dowolnie modyfikować:)
Składniki:
(na ok. 15-17 sztuk)
- 2 tortille
- kilka plasterków szynki
- ½ czerwonej papryki
- 2 duże garście świeżego szpinaku
- 2 łyżki pesto bazyliowego
- 2-3 łyżki majonezu
Wykonanie:
Szpinak myjemy i osuszamy. Tortille smarujemy pesto bazyliowym, nakładamy po garści szpinaku, na to kładziemy po kilka plasterków szynki, nakładamy plasterki papryki i polewamy majonezem. Można ewentualnie posypać pieprzem i solą lub dodać ulubione przyprawy. Zawijamy tortille jak naleśnika, wbijamy wykałaczki co 1cm i kroimy w plasterki. Układamy nasze koreczki na talerzu i podajemy. Smacznego:)
Źródło: Eksperyment własny:)