Gościmy

Odwiedza nas 221 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 04 marzec 2014 19:47

Koreczki z tortilli z szynką i szpinakiem

Napisała

Jeśli planujecie dziś ostatkową imprezę proponuję szybkie przekąski z tortilli z szynką, szpinakiem i bazyliowym pesto. Przygotowuje się je bardzo szybko, a nadzienie oczywiście można dowolnie modyfikować:)

Składniki:

(na ok. 15-17 sztuk)

  • 2 tortille
  • kilka plasterków szynki
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 duże garście świeżego szpinaku
  • 2 łyżki pesto bazyliowego
  • 2-3 łyżki majonezu

Wykonanie:

Szpinak myjemy i osuszamy. Tortille smarujemy pesto bazyliowym, nakładamy po garści szpinaku, na to kładziemy po kilka plasterków szynki, nakładamy plasterki papryki i polewamy majonezem. Można ewentualnie posypać pieprzem i solą lub dodać ulubione przyprawy. Zawijamy tortille jak naleśnika, wbijamy wykałaczki co 1cm i kroimy w plasterki. Układamy nasze koreczki na talerzu i podajemy. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Czytany 3128 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook