Gościmy

Odwiedza nas 265 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

wtorek, 28 październik 2014 19:25

Domowe kakao w proszku

Napisała

Zrobiłam je sobie z myślą o pracy, żeby mieć dodatkowy zamiennik kawy, a przygotowanie tradycyjnego kakao, raczej nie wchodzi u mnie w pracy w grę:) Teoretycznie miało być na wynos, ale domownikom też przypadło do gustu, wszak wersja dużo szybsza :) Nie ma to jak rozgrzewające kakao na długie jesienne wieczory :)

Składniki:

  • 250g mleka w proszku
  • 95g cukru
  • 65g kakao
  • 65g śmietanki  wproszku
  • sól - szczypta

Wykonanie:

Mieszamy składniki w dużej misce. Przechowujemy w dobrze zamkniętym pojemniku. Aby przygotować porcję kakao, wsypujemy ok. 4 łyżek stołowych proszku do kubka i zalewamy je 175ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy. Ja robię z 4-5 łyżeczek –sami ustalcie swoje proporcje. Podajemy na gorąco. Smacznego :)

Źródło

Czytany 3204 razy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook