Pyszna sałatka, i pomyśleć, że nie mogłam się wcześniej przemóc do paluszków krabowych:) Odpowiednie połączenia i można odkryć naprawdę ciekawe smaki:) Teraz to jedna z moich ulubionych sałatek, które często przygotowuję na spotkanka towarzyskie:)
Składniki:
dla 2-4 osób
- ryż ugotowany na sypko (ok. 100g)
- paluszki krabowe, co najmniej 1 opak. 25 dag
- świeży ogórek,
- kukurydza z puszki (ja daję ok pół puszki)
- majonez
- koperek (ja daję sporo),
- pieprz, sól
Wykonanie:
Paluszki kroimy w 1-cm kawałki, ja kroję w drobną kosteczkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę – u nie dosyć drobna. Do miski wrzucamy ugotowany i przestudzony ryz, wsypujemy ogórek, paluszki krabowe i odsączoną kukurydzę. Dodajemy posiekany koperek i łyżkę majonezu (ewentualnie więcej, jeśli poczujecie, że potrzeba). Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Szybko i smacznie:) Polecam:)